ΧΩΡΙΣ ασφάλιση ένας στους τέσσερις εργαζομένους

Πρωταθλήτρια η Αττική στην ανασφάλιστη εργασίας

​Τι κι αν η Επιθεώρηση Εργασίας, πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους; Η ανασφάλιστη εργασία ζει και βασιλεύει, με τους εργοδότες να δείχνουν ότι δεν λογαριάζουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Βήμα, περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ασφάλιση, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στη γη ή απασχολούνται κατ’ οίκον και οι οποίοι δεν παίρνουν τα προβλεπόμενα ένσημα, παρά την καθιέρωση του εργόσημου.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας κυμαίνονται στο 22% - 25%. Οι περισσότεροι αδήλωτοι εργαζόμενοι απασχολούνται στον γεωργικό τομέα και είναι κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είτε ζουν μόνιμα στην χώρα μας, είτε έρχονται για ένα διάστημα, κατά την περίοδο συγκομιδής συγκεκριμένων προϊόντων.

Μάλιστα πρωταθλήτρια στην ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου, είναι η Αττική, αγγίζοντας το 15,27% και μετά ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο (14,86%).

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top