Καλά νέα για τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα από την Eurostat

Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της απασχόλησης

Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της απασχόλησης (+1,7%) παρουσίασε η Ελλάδα μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ένωσης το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του ίδιου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ( Eurostat).

Οι υπόλοιπες χώρες που εμφάνισαν αύξηση αλλά σε χαμηλότερη κλίμακα είναι η Λιθουανία ( +1,5%), η Πορτογαλία ( +1,4%).

Αντιθέτως, μείωση σημειώθηκε στην Λεττονία (-1,7%), την Μάλτα (-0,8%), την Φινλανδία (-0,3%) και την Εσθονία (-0,2%).

Σε ετήσια βάση η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα ήταν επίσης σημαντική το τρίτο τρίμηνο, ανεβαίνοντας από το -0,5% του δεύτερου τριμήνου, στο 1,6%.

Στην ευρωζώνη ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων αυξήθηκε κατά 0,2% και στην Ένωση των 28 κρατών μελών κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,3% και στις δύο ζώνες. Αυτά τα στοιχεία είναι εποχικώς διορθωμένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, 226,9 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες απασχολούνταν στην ΕΕ των 28 κρατών μελών, εκ των οποίων 148,2 εκατομμύρια ήταν στην ευρωζώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top