«Φωτιά» το νέο ασφαλιστικό: Έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας

Ποιοι είναι τυχεροί που γλιτώνουν 2 έως 12 έτη εργασίας

«Φωτιά» το νέο ασφαλιστικό: Έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας
Ανατροπές που, όμως, πολλοί ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να τις αποφύγουν έροχνται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το νέο ασφαλιστικό.

Έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας και το ελληνικό σχέδιο που δόθηκε στην τρόικα προβλέπει μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή των αλλαγών ώστε τα νέα όρια εξόδου να μην επηρεάσουν όσους είναι κοντά στη σύνταξη και πιάνουν την ηλικίας αποχώρησης έως το 2018.

Αν περάσει το ελληνικό σχέδιο, τότε χιλιάδες ασφαλισμένοι θα γλιτώσουν από την αύξηση στα όρια ηλικίας από 2 έως 12 έτη καθώς το μέχρι το 2018 θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα λεγόμενα κατοχυρωμένα δικαιώματα με το χρόνο ασφάλισης που είχαν ως το 2012 έτσι ώστε να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 62 ή τα 67.

Η βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να συμπληρώνουν έως το 2018 ένα από τα όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012. Αν όμως συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά το 2019, τότε θα επιβαρυνθούν με αύξηση του ορίου ηλικίας ακόμη και αν είχαν κατοχυρώσει την έξοδο σε μικρότερη ηλικία.

Η τρόικα θέλει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό να έρθουν εντός του 2015, ώστε να κλείσουν οι τρύπες των Ταμείων με μπλόκο στις συνταξιοδοτήσεις. Ωστόσο, όλα είναι υπό συζήτηση καθώς τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί παρά μόνο έχουν υποβληθεί προς έγκριση στους δανειστές οι ελληνικές προτάσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top