Τέλη κυκλοφορίας: Φέρνει σύστημα πληρωμής με το μήνα η κυβέρνηση

Τι αλλάζει και στην απόσυρση των ΙΧ

Τέλη κυκλοφορίας: Φέρνει σύστημα πληρωμής με το μήνα η κυβέρνηση
Αλλαγές που θα συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου σχεδιάζει στα τέλη κυκλοφορίας η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει σχετική τροπολογία.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει σχετική τροπολογία με στόχο να δίνεται η δυνατότητα σε κατόχους ΙΧ να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αυξήσει μεν τα έσοδα από ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των τελών αλλά δεν καταθέτουν τις πινακίδες αλλά και να διευκολύνει τους κατόχους ΙΧ, καθότι θα μπορούν να κάνουν χρήση του οχήματος τους μήνες που τους εξυπηρετεί, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος και η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήν��ς του 2014.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει διάταξη που προβλέπει ότι παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top