Τώρα η τρόικα ζητά και ΦΟΡΟ στις περιουσίες

Οι 17 αξιώσεις των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία

​Το άκρον άωτον του παραλογισμού αποτυπώνεται στις απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο e-mail που έστειλε την περασμένη Τετάρτη στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Realnews, οι δανειστές προβάλλουν 17 αξιώσεις – φωτιά, ανάμεσά στις οποίες και η επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, βάσει του περιουσιολογίου.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το πολυσέλιδο αγγλικό κείμενο, η τρόικα επιμένει ότι το δημοσιονομικό κενό το 2015 θα είναι στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμός και τα 652 εκατ. ευρώ το ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητά:

• Την αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που σήμερα είναι 6,5% (αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες, τα φάρμακα, τις εκδόσεις και τα θέατρα).

• Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου στον ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά. Σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε ορισμένα Κυκλαδονήσια (Μύκονος, Σαντορίνη) προβλέπεται έκπτωση 30% επί των συντελεστών ΦΠΑ (οι συντελεστές είναι τρεις 5%, 9% και 16%).

• Την επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και ποιο είναι το όριο πλούτου που θα τεθεί.

• Την κατάργηση των 100 δόσεων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ταυτόχρονη καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές ��ιατάξεις του νόμου.

• Την αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.

• Την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

• Την ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

• Την επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς - συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ (παραμένει το ακατάσχετο) για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top