Τα ξημερώματα φεύγουν για το Eurogroup ο Γκ. Χαρδούβελης και η ελληνική αντιπροσωπεία

Στη συνεδρίαση αυτή θα κριθούν ο χαρακτήρας αλλά και η διάρκεια της παράτασης του προγράμματος

Τα ξημερώματα φεύγουν για το Eurogroup ο Γκ. Χαρδούβελης και η ελληνική αντιπροσωπεία

​Στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η πτήση του οικονομικού επιτελείου, με επικεφαλής τον Γκίκα Χαρδούβελη, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συνεδρίαση αρχίζει στις 10.00 ώρα Βρυξελλών δηλαδή 12.00 Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση αυτή θα κριθούν ο χαρακτήρας αλλά και η διάρκεια της παράτασης του προγράμματος.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της βαρύτητας που αποδίδουν στη συνεδρίαση αυτή οι εταίροι, είναι ότι από πλευράς ΔΝΤ θα παραστεί ο γνωστός μας Πώλ Τόμσεν, πρώην ελεγκτής της τριμερούς και νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αντίθετα, δεν θα παρίσταται ο γνωστός μας επίσης αντικαταστάτης του Τόμσεν, Ρίσι Γκογιάλ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιδιώξει την τεχνική παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες, κατά ορισμένους το ανώτατο χρονικό περιθώριο που μπορούμε να αποδεχθούμε είναι 40-60 ημέρες, με δεδομένη την πρόθεση της Γερμανίας συνεπικουρούμενης από το ΔΝΤ για τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ο Τόμας Βίζερ στη Reral news δήλωσε ότι οι δύο ισχυρές ημερομηνίες είναι 31 Ιανουαρίου (επιθυμία ελληνικής πλευράς) και 30 Ιουνίου (επιθυμία εταίρων).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top