Βρούτσης: Οι μελέτες για το Ασφαλιστικό περνούν το κρας τεστ βιωσιμότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας

​Ευοίωνα είναι τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τα στοιχεία του υπουργού βασίζονται στα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που διεξάγει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και τα οποία βρίσκονται σχεδόν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από τις αναλογιστικές μελέτες, προκύπτει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα: ''Δεν χρειάζεται πλέον δομικές αλλαγές.

Ακόμη και υπό τις πιο συντηρητικές μακροοικονομικές και δημογραφικές υποθέσεις που έχουν δοθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και τηρώντας απόλυτα τη μεθοδολογία και τους προβλεπόμενους κανόνες - φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι κινείται σε περιβάλλον βιωσιμότητας, όπως δείχνουν οι μακροπρόθεσμες προβολές έως το 2060.

Η βασική υποχρέωση της χώρας μας, σύμφωνα με το νόμο 3863 του 2010, ώστε το ύψος των δαπανών μέχρι και το 2060 να μην υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ με έτος αναφοράς το 2009, επίσης φαίνεται να επιτυγχάνεται''.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τα αποτελέσματα αυτά ως μια σημαντική επιτυχία, ωστόσο έθεσε και τις προϋποθέσεις για την μακροχρόνια διατήρησή τους:

Να μείνει το Ασφαλιστικό μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, να διατηρηθεί το σύγχρονο και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, οι όποιες προκλητικές αδικίες, στρεβλώσεις και ανισότητες όποτε και όταν εντοπίζονται στο μέλλον να αντιμετωπίζονται και να διορθώνονται άμεσα.

«Μετά από όλα αυτά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας περνάει σε μια νέα εποχή, αρκεί βέβαια να μην υπονομευθεί ποτέ ξανά από ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις και συμπεριφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top