ΟΑΕΕ σε ελ. επαγγελματίες: Μπείτε στη ρύθμιση, ωφελεί και εσάς και το Ταμείο!

Πάνω από 15.000 οφειλέτες έχουν υποβάλλει αίτηση για ρύθμιση

Πάνω από 15.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 4/12/2014 για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση, εκ των οποίων 8.742 υπεβλήθησαν στον ΟΑΕΕ και 6.313 στο ΚΕΑΟ.

Ειδικά στον ΟΑΕΕ, σε χρονικό διάστημα δύο μόλις εβδομάδων λειτουργίας της εφαρμογής της ρύθμισης (το δεκαπενθήμερο 20/11-4/12/2014), υπεβλήθησαν 8.144 αιτήσεις, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα υπεβλήθησαν 3.955 αιτήσεις στο ΚΕΑΟ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αιτήσεων του δεκαπενθήμερου σε 12.099!

Το πλήθος αιτήσεων αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, συγκρινόμενο με τη ρύθμιση της «νέας αρχής», όπου για διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα, μία μόνο φορά παρουσιάστηκε πλήθος αιτήσεων περίπου 6.100 και δύο φορές πλήθος αιτήσεων περίπου 5.200, ενώ για όλους τους ά��λους μήνες, ο αριθμός αιτήσεων ανά μήνα ήταν πολύ μικρότερος.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από την πλευρά του υπενθυμίζει ότι η νέα ρύθμιση ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά των οφειλετών του Ταμείου και καλεί τους οφειλέτες να κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων και να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΕ, η συμμετοχή στη ρύθμιση λειτουργεί θετικά για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, αλλά και για την εξασφάλιση βασικών παροχών των ασφαλισμένων οφειλετών (ασφαλιστική ενημερότητα, παροχή περίθαλψης, συνταξιοδοτική προοπτική).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top