Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο

Θα επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 1,5% στο τέλος της χρονιάς λέει το ΥΠΟΙΚ

​Στα 3,5 δισ. ευρώ ή το 1,9% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το δεκάμηνο του 2014., έναντι 1,4 δισ. ευρώ, η 0,8% του ΑΕΠ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι «με τις πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015 που συζητάμε αυτές τις ημέρες στη Βουλή».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι αυτό θα επιτευχθεί χωρίς να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντίθετα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

«Η χώρα επιτυγχάνει, και φέτος, τους δημοσιονομικούς της στόχους. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι, τα τελευταία 3 χρόνια, οι Κρατικοί Προϋπολογισμοί, εκ του αποτελέσματος, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό στις προβλέψεις τους, ειλικρίνεια στην κατάρτισή τους, και αξιοπιστία στην υλοποίησή τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top