Όπως το 1960: Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει

Που επιθυμούν να ζήσουν και γιατί - Μεγάλη έρευνα

Όπως το 1960: Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει

"Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει για δουλειά στο εξωτερικό". Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της παγκόσμιας έρευνας για την αγορά εργασίας και την κινητικότητα από χώρα σε χώρα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων Boston Consulting Group σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο ιστοσελίδων ευρέσεως εργασίας The Network.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα ρισκάρουν να εργαστούν στο εξωτερικό αν τους δοθεί η ευκαιρία, ενώ κίνητρό τους δεν είναι ο μεγάλος μισθός αλλά η εργασιακή ασφάλεια και η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι το 55% των ερωτηθέντων εμφανίζεται διατεθειμένο να εργαστεί σε άλλη χώρα. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, είναι μικρότερο από τον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών, ο οποίος διαμορφώνεται στο 64%.

Που θέλουν να δουλέψουν οι Έλληνες

Οι τρεις πρώτες χώρες που επιθυμούν να δουλέψουν οι Έλληνες είναι η Αγγλία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.

Το Λονδίνο είναι μάλιστα, όπως αναφέραμε και στο παρελθόν στο star.gr, η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που διεξήχθη από τις εταιρίες The Boston Consulting Group και totaljobs.com με τη συμμετοχή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, με σχεδόν έναν στους έξι από τους ερωτηθέντες να θέλει να μεταγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα για να εξασφαλίσει εργασία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο καλός μισθός είναι τελευταίος στη λίστα με τα 10 κίνητρα που κάνουν τους Έλληνες να θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Μπορεί οι Έλληνες να χτυπήθηκαν αλύπητα και υποφέρουν ακόμη από την οικονομική κρίση, δεν εγκαταλείπουν ωστόσο την πατρίδα για λίγα ευρώ παραπάνω, αλλά γιατί κυρίως ζητούν την εκτίμηση των άλλων για τη δουλειά τους, την οικονομική σταθερότητα, το ενδιαφέρον για το αντικείμενο και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top