Ξένοι επενδυτές ενημερώθηκαν απ’το ΤΑΙΠΕΔ: Τι ζητούν για να ρίξουν χρήματα στην Ελλάδα

Αισιοδοξία στο Ταμείο για τους στόχους των εσόδων

Ξένοι επενδυτές ενημερώθηκαν απ’το ΤΑΙΠΕΔ: Τι ζητούν για να ρίξουν χρήματα στην Ελλάδα

Για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενημέρωσε κατόπιν αιτήματος τους ο κ.Πασχάλης Μπουχώρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδυτικές εταιρίες σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη το τελευταίο διήμερο, σε συνέχεια του επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link.

Μεταξύ των επενδυτικών εταιριών που συναντήθηκαν με τον κ. Μπουχώρη περιλαμβάνονται οι Citibank, Clearbridge, Goldman Sachs, Highfield, ING, King Street, Macquarie, Third Point, UBS.

Στις συναντήσεις κυριάρχησε η θετική αποτίμηση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση της θεαματικής εξέλιξης των μεγεθών του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι μετά και την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού των περιφερειακών αεροδρομίων, οι ολοκληρωμένες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ υπερβαίνουν ήδη τα 7.7δισ. ευρώ και είναι πλέον εφικτός ο στόχος εσόδων 9,6 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016.

"Θέλουν σταθερότητα"

Οι επενδυτές διαβεβαίωσαν ότι, εφόσον επικρατήσουν συνθήκες σταθερότητας ως προς την αντιμετώπιση ιδιωτικών επενδύσεων, θα αυξηθεί η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα ενισχυθούν οι προοπτικές αύξησης κινητών αξιών και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Επισημάνθηκε τέλος, η θετική συνεισφορά των ιδιωτικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top