Αύξηση στον ΦΠΑ; Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους!

Κίνδυνος να φύγουν οι τουρίστες μας στην Τουρκία!

Αύξηση στον ΦΠΑ; Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους!

"Βόμβα" στα θεμέλια του τουρισμού στη χώρα μας θα αποτελέσει η αύξηση του ΦΠΑ στην διαμονή. Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει το συντελεστή από 6,5% που είναι σήμερα σε 8-10% την στιγμή που έχουν οριστικοποιηθεί τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά από τους tour operators και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγγείλει νέα δρομολόγια προς τη χώρα μας για το 2015.

Ο τουρισμός παρουσίασε σημαντική αύξηση τα δυο τελευταία χρόνια, καταγράφοντας ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, ωστόσο ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον τουρισμό, όπως λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς

Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος, τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού, να προωθήσουν τους τουρίστες σε άλλες χώρες, όπως στην Τουρκία που έχει χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ στην διαμονή.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι εξαιρέσεις νησιών που έχουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, κάτι που θα φέρει τα πάνω στα νησιά μας που ζουν από τον τουρισμό.

Δεν θα υπάρχει δηλαδή το κίνητρο που είχαν οι τουρίστες για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα.

Φαίνεται πως κάποιοι, λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους, καθώς μάλλον δεν είδαν με καλό μάτι, την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας κατά 7 εκατ. επισκέπτες την τελευταία διετία.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top