Γερμανία για Αθήνα: Ούτε βήμα παρακάτω εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση!

«Ο στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί»

Γερμανία για Αθήνα: Ούτε βήμα παρακάτω εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση!
Ως προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπνέει αυτήν τη χρονιά. Αυτή είναι η συμφωνία. Αλλά παρόλα αυτά σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συζητηθεί και το ποια θέματα πρέπει να συζητηθούν, επίσης και το θέμα της βιωσιμότητα του χρέους. Οι προϋποθέσεις για αυτό έχουν τεθεί με σαφήνεια. Το Eurogroup έχει πάντα και κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να βοηθήσει την Ελλάδα και στη συνέχεια. Τώρα, όμως, το θέμα πρώτα είναι να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση. Αυτή είναι η προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις», δήλωσε χθες η Κοτέ απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στηρίζει μια εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο στόχος είναι να τηρηθεί η συμφωνία για την ολοκλήρωση του προγράμματος: «Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της τρόικας και όχι μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Όταν αυτή η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ασχοληθούν με το ποια θα είναι η συνέχεια. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top