Μίχαλος: το φορολογικό περιβάλλον παραμένει εχθρικό για τις επενδύσεις στη χώρα μας

Ζήτησε σύγχρονο και σταθερό φορολογικό σύστημα

To φορολογικό περιβάλλον στη χώρα μας παραμένει εχθρικό για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά την ημερίδα - ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα -Ενοποίηση και εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων» που διοργάνωσε ο Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ύψος των φορολογικών συντελεστών και το πλήθος των διαφόρων επιβαρύνσεων αλλά και στο πρόβλημα που δημιουργείται από την αστάθεια και την πολυπλοκότητα του συστήματος, από τις αστοχίες, τα λάθη και τις συνεχείς αλλαγές στην εφαρμογή των ρυθμίσεων.

«Όλα αυτά είναι που προκαλούν σήμερα τεράστια αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις και λειτουργούν αποτρεπτικά στην ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια καταρτίζονται με ορίζοντα αρκετών ετών. Και για να εκτιμηθεί το ρίσκ�� και η απόδοσή τους χρειάζεται να υπάρχει ένα προβλέψιμο περιβάλλον. Στην Ελλάδα, όσον αφορά ειδικότερα τη φορολογία, κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη ημέρα» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.

«Αυτό που ζητά η αγορά είναι ένα σύγχρονο, απλό και πάνω από όλα σταθερό φορολογικό σύστημα, γι΄ αυτό και θεωρεί ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα να προχωρήσει το νέο πλαίσιο στο στάδιο της εφαρμογής, «με γρήγορα βήματα, χωρίς ασάφειες και αστοχίες, ώστε να διασφαλιστούν τα δυνητικά οφέ��η του νέου πλαισίου» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top