Κατάργηση της προσαύξησης της Κυριακής και μείωση των αποζημιώσεων ζητά η τρόικα

Έξι mail που βάζουν φωτιά στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά

​Έξι mail φωτιά με απαιτήσεις της τρόικας για το ασφαλιστικό αποκαλύπτει την Τρίτη ο Ελεύθερος Τύπος, τα οποία στάλθηκαν μυστικά στο υπουργείο Εργασίας, και αποτελούν τα αγκάθια για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που κορυφώνεται σήμερα στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ουσιαστικά η τρόικα βάζει βόμβα στην 35ετία, αλλά και στην αποζημίωση του 40% που δικαιούνται όσοι αποχωρούν με πλήρη σύνταξη.

Συγκεκριμένα οι έξι αλλαγές που ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση είναι:

1. Επανεξέταση του 40% της αποζημίωσης που παίρνουν όσοι αποχωρούν με σύνταξη και 35ετία χωρίς όριο ηλικίας από ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και όσοι φεύγουν με τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, από ΙΚΑ, με 5.500, 10.000 και 10.500 ημέρες ασφάλισης.
2. Κατάργηση της προσαύξησης 75% στο ημερομίσθιο της Κυριακής.
3. Την άρση της προστασίας απολύσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες που προσλαμβάνονται με το ν. 2643/98.
4. Την περαιτέρω μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, όταν η καταγγελία σύμβασης κρίνεται παράνομη και ο εργοδότης υποχρεώνεται σε πλήρη αποζημίωση.
5. Τη μη δεσμευτική ανανέωση των εποχικών συμβάσεων 90.000 εργαζομένων στον τουρισμό.
6. Την αύξηση του ανώτατου ποσοστού των εργαζομένων υπό δοκιμή (ασκούμενοι) στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο Παρίσι και είναι πολύ πιθανόν η ελληνική πλευρά να υποχωρήσει σε κάποια από αυτά για να κλείσει η συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top