Μηταράκης: Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της η Σ. Αραβία για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συζητήσεις στο Ριάντ με τον πρίγκηπα-υποψήφιο επενδυτή

Επαναβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα ο Σαουδάραβας επενδυτής, πρίγκιπας, Αλουαλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπτουλαζίζ Αλ Σαούντ, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ριάντ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Αυτό προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με την πορεία των συζητήσεων που είχε στο Ριάντ ο υφυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Enterprise Greece» Στέφανο Ησαΐα. Ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί σήμερα και με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και επενδυτών στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ και με τη Σαουδοαραβο- Ελληνική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον υποψηφίων Σαουδαράβων επενδυτών για πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, εστιάζεται κυρίως στον τομέα της κατοικίας, αγοράς ιδιωτικών κτιρίων ή συμμετοχή σε ομίλους αλλοδαπών επενδυτών που επιθυμούν την αγορά μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και άλλων πολυτελών κατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών τα οποία διατίθενται προς πώληση. Επίσης ενδιαφέρον παρατηρείται για τον τομέα της ενέργειας και διαφόρων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Οι κλάδοι στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην Σαουδική Αραβία είναι οι κατασκευές, η ενέργεια και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και ο τομέας των τροφίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top