Ένα… ελληνικό χρέος για την ανάπτυξη της Ευρώπης

Πακέτο-μαμούθ 300 δισ. ευρώ για την Ευρώπη παρουσιάζει ο Γιούνκερ

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος-μαμούθ για την ανάπτυξη της Ευρώπης και την τόνωση της απασχόλησης στη Γηραιά Ήπειρο θα παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο επενδυτικό πρόγραμμα των 300 δισ. ευρώ, στο οποίο ήδη είχε αναφερθεί από τις προγραμματικές του δηλώσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούνιο.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Invest in Europe», το οποίο αποκαλείται και «πακέτο Γιούνκερ», τηρεί υπό απόλυτη μυστικότητα και θα βασιστεί σε κονδύλια του κοινοτικού προϋπολογισμού της περιόδου 2014-2020, σε κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και σε κονδύλια που έχουν δεσμευθεί ότι θα δαπανήσουν τα επόμενα χρόνια για εθνικές επενδύσεις τα κράτη-μέλη. Στόχος είναι, φυσικά, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα κινήσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Γιούνκερ θα αποκαλύψει ολόκληρο το σχέδιο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top