«Στοπ» στον χορό «μαύρων» εκατομμυρίων με κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών

Η είσπραξη θα γίνεται ονομαστικά και μέσω τράπεζας

«Στοπ» στον χορό των εκατομμυρίων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών θέλει να βάλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Το «φαινόμενο» είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με κάποιους παίκτες που εμφανίζονταν να έχουν… εισιτήριο διαρκείας στην τύχη αφού δήλωναν δεκάδες χιλιά��ες ευρώ κέρδη ετησίως από τυχερά παιχνίδια, ισχυριζόμενοι ότι κέρδιζαν 10 ή 20 δελτία κάθε μέρα!
deltia.jpg
Με τον νέο κανονισμό, κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του ενώ η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας. Παράλληλα, θα μπει ένα τέλος και στα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, αφού δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών για ποσά κάτω των 200 ευρώ.
1441937.jpg
«Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος “βρώμικου” χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι δίνει λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)» σχολίασε ο Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top