«Κόλλησε» στην γραφειοκρατία του ΥΠΟΙΚ και το επίδομα θέρμανσης!

Ζήτημα ημερών όμως η έναρξη της καταβολής του

Ζήτημα ημερών είναι η έναρξη της καταβολής του επιδόματος π��τρελαίου θέρμανσης αν και ένα θετικό μέτρο φαίνεται ότι κόλλησε -και αυτό- στη γνωστή ελληνική γραφειοκρατία.

Έτσι, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η καταβολή του σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο καταναλωτές και το σχετικό κονδύλι έχει βρεθεί, η καταβολή του δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση στην αναμονή της έκδοσης μιας εσωτερικής εγκυκλίου η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες οφειλές των δικαιούχων.

Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο.

Αν δεν υπήρχε το επίδομα πολλοί καταναλωτές δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο.

«Μα γι' αυτό και πήραμε πετρέλαιο. Αλλιώς δεν θα παίρναμε.... Βάζαμε ρεύμα», «δεν έχει ενημερωθεί καλά ακόμη ο κόσμος πως πρέπει να πάει να το πάρει», δηλώνουν πολίτες στην κάμερα του Star.

Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top