Έρχεται ΝΕΟ τσεκούρι στους μισθούς από 1/1/ 2015;

Τι συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα για να την πείσει να επιστρέψει στην Αθήνα;

Έρχεται ΝΕΟ τσεκούρι στους μισθούς από 1/1/ 2015;

​Έτοιμη να υποχωρήσει όσον αφορά στις αλλαγές που ζητά η τρόικα στα μισθολογικά του Δημοσίου φαίνεται να είναι η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στην επικοινωνία που έχει με τους δανειστές φαίνεται πρόθυμη να αποδεχθεί την εφαρμογή των αλλαγών βάσει του ενιαίου μισθολογίου από 1/1/2015.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται θετική στην περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και όσοι είχαν μείνει εκτός.

Έτσι, καταργούνται προνόμια που απολάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως η λεγόμενη προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι συγκεκριμένων υπουργείων, οι οποίοι απολάμβαναν υψηλές αποδοχές να δουν να πέφτει γερό τσεκούρι στους μισθούς τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο της τρόικας έχουν μπει και τα επιδό��ατα που έχουν απομείνει, απαιτώντας την κατάργησή τους και τον περιορισμό στο ελάχιστο παροχών όπως τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας.

Οι δανειστές, ζητούν επίσης επιτακτικά την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, πιέζοντας για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, των λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, αλλά και του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όλα αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθούν ή ακόμα και θα κλείσουν στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 20:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Χαρδούβελης με στελέχη της τρόικας.

Προς το παρόν η τρόικα μελετά το email με τις απαντήσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την Τετάρτη, ενώ στόχος είναι να επισπευθούν οι συζητήσεις και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top