Το ηλεκτρονικό παράβολο μπήκε για τα καλά στην ζωή μας-Δίνουν και παίρνουν οι online πληρωμές

Στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ - Τι περιλαμβάνει η διαδικασία

Το ηλεκτρονικό παράβολο μπήκε για τα καλά στην ζωή μας-Δίνουν και παίρνουν οι online πληρωμές

​Περισσότερα από 1,2 εκατ. ηλεκτρονικά παράβολα, (e-παράβολο) μέσης μηνιαίας αξίας 10 εκατ. ευρώ, έχουν εκδοθεί το τελευταίο δεκάμηνο. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η on-line πληρωμή έχει ξεκινήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και έχουν ήδη πληρωθεί πάνω από 30.000 ηλεκτρονικά παράβολα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι πλέον διαθέσιμα για χρήση, την ίδια στιγμή αμέσως μετά την πληρωμή τους από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες Alpha Bank, ΕΤΕ και τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζουν την (on-line) πληρωμή του παραβόλου οπότε ο συναλλασσόμενος μπορεί αμέσως να αξιοποιήσει το e-παράβολο στον φορέα στον οποίο έχει εκδοθεί. Σύντομα θα υποστηρίξουν την on-line πληρωμή και άλλες ελληνικές τράπεζες.

Επιπλέον, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τα e-παράβολα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 67.000 ηλεκτρονικές πληρωμές παραβόλων με τον τρόπο αυτό.

Κατά μέσο όρο, ανά μήνα εκδίδονται περί τα 150.000 ηλεκτρονικά παράβολα με μέσο ύψος πληρωμών 10 εκατ. ευρώ.

H διαδικασία του ηλεκτρονικού Παραβόλου περιλαμβάνει:

1.Δημιουργία Παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα. (Οδηγίες Δημιουργίας e-Παραβόλου)

2.Πληρωμή Παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου στις τράπεζες που προαναφέραμε ή με την χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.

3.Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα για τον οποίο το έχει εκδώσει. Στην συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top