Δύο χρόνια μετά σκάει η ΒΟΜΒΑ: “Το 2012 υπήρχε σχέδιο διάλυσης της Ευρωζώνης “

Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία είχε συντάξει μυστικό πλάνο να γυρίσει στο φιορίνι

Αποκαλυπτικά στοιχεία για σχέδιο εξόδου της Ολλανδίας από το ευρώ και για ουσιαστική διάλυση της Ευρωζώνης, έδωσε την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στο ολλα��δικό RTL, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ολλανδία είχε συντάξει μυστικό σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο παλαιό της νόμισμα, το φιορίνι στην περίπτωση που η κρίση στην ευρωζώνη έβγαινε εκτός ελέγχου.

«Η Ευρωζώνη βρισκόταν στο όριο της διάλυσης, κάποιες χώρες, δεν είχαν σεβαστεί κανένα κανόνα και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά, την Ελλάδα καθώς τότε η κατάσταση ήταν οριακή.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπήρχαν αρκετές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης οι οποίες είχαν συντάξει παρόμοια σχέδια εξόδου από το κοινό νόμισμα.

«Φυσικά τώρα βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση, κανείς πλέον δεν κάνει λόγο για διάλυση της Ευρωζώνης και οι προβληματικές οικονομίες εκείνης της εποχής έχουν σημειώσει απίστευτη πρόοδο στα δημοσιονομικά τους» ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Υπενθυμίζουμε πως και ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, αποκάλυψε πρόσφατα, όταν ήρθε να παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Ευρώπη στη θύελλα» στην Ελλάδα, πως το διάστημα πριν τις εκλογές του 2012 ήταν πολύ κρίσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top