ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ H ΕΦΑΡΜΟΓΗ:Αύριο ξεκινά η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στην εφορία

Από τους υπολογιστές σας θα βλέπετε αυτόματα τι χρωστάτε

ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ H ΕΦΑΡΜΟΓΗ:Αύριο ξεκινά η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στην εφορία

Μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφεται η νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου και όπως όλα δείχνουν, από αύριο Πέμπτη θα μπορούν να γίνονται δεκτές οι πρώτες αιτήσει�� στην ηλεκτρονική πύλη www. gsis.gr.

Αυτόματα οι φορολογούμενοι οφειλέτες θα μπορούν να δουν με μερικά μόνο ΚΛΙΚ στον υπολογιστή τους τι χρωστούν, ποια ρύθμιση τους ταιριάζει και τα ειδικά εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν για πληρωμή των δόσεων, μέσα από το ΤΑΧΙΣΝΕΤ.

Εκτός από τις εκατοντάδες ώρες εντατικής προετοιμασίας για τη σύνταξη της εφαρμοστικής εγκυκλίου και τις αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα που θα βλέπει ο φορολογούμενος στη οθόνη του, χρειάστηκαν και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ώστε να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών πως η ρύθμιση δεν μπορεί να αλλάξει ξανά πια.

Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα με τους τροικανούς

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τη τρόικα για τον προϋπολογισμό, ώστε να κλείσουν τα μεγέθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τηλεδιάσκεψη πήγε θετικά αλλά θα επαναληφθεί.

«Δεν ήταν κάθετοι σε όλα, όπως τις προηγούμενες ημέρες, από τα 3,6 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού που υποστήριζαν πως υπάρχει το 2015, τώρα επέμεναν στα μισά. Για τα υπόλοιπα ζητούσαν διευκρινίσεις ...» είπε βγαίνοντας από την τηλεδιάσκεψη στέλεχος του υπουργείου που μετείχε στη διαδικασία

Δείτε επίσης: Κάντε κλικ και δείτε: Πότε θα ρυθμίσετε το χρέος σας προς την εφορία

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top