Ντράγκι: ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!

«Ο στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις»

Ντράγκι: ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!

Ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη, όσες μεταρρυθμίσεις έγιναν έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, όπως αποδείχθηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο Ντράγκι ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και εκπληρώνει τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαντώντας επίσης σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ανέφερε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα ο Ντράγκι ανέφερε ακόμα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα εφόσον χρειαστεί, για να αποτρέψ��ι την παραμονή του πληθωρισμού σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top