ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ρύθμιση των 100 δόσεων;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων

​Ανοίγει εντός της εβδομάδας η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όμως για να μην βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις θα πρέπει να πληρείτε τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να μην έχετε καμία εκκρεμότητα με την Εφορία σχετικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του τρέχοντος έτους, αλλά και προηγούμενων.
2. Να έχετε πληρώσει κανονικά τη δό��η του ΕΝΦΙΑ για τον Οκτώβριο και του φόρου εισοδήματος του Σεπτεμβρίου.
3. Αν η δόση του ΕΝΦΙΑ έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, τότε είτε θα πρέπει να την πληρώσετε, είτε να τη ρυθμίσετε με την πάγια ρύθμιση.
4. Αν η Εφορία έχει ήδη κινήσει εναντίον σας κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή εισοδημάτων θα πρέπει να καταβάλετε το 50% της βασικής αρχικής οφειλής.

Αφού υποβάλετε την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει μέσα σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υποβολής να πληρώσετε την πρώτη δόση, η οποία δεν μπορεί να είναι κάτω από 50 ευρώ.

Οι δόσεις θα πληρώνονται στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία Φορολογικής Διοίκησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμισ�� φορολογούμενοι των οποίων η βασική οφειλή ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Αν όμως εξοφλήσουν το υπερβάλλον ποσό του ενός εκατ. ευρώ, μπορούν να εντάξουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε έως και 72 δόσεις, αφού οι 100 ισχύουν για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες δεν μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση τις πέντε άληκτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που τυχόν περιέχονται στο φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.

Μπορούν όμως να εντάξουν τις παραπάνω οφειλές στην «Πάγια Ρύθμιση» που προβλέπει την εξόφληση των οφειλών σε 12 ��ηνιαίες δόσεις, αλλά θα επιβαρυνθείτε με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων είναι ότι από την στιγμή που θα υπαχθείτε στην ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να είστε συνεπείς και φορολογικά ενήμεροι, ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα ευεργετήματά της.

Έτσι, κινδυνεύετε να χάσετε την ρύθμιση αν:

1. Δεν καταβάλετε εμπρόθεσμα μια δόση της ρύθμισης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της ρύθμισης.
2. Δεν καταβάλετε εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος προγράμματος ρύθμισης
3. Δεν καταβάλετε εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης ανά έτος προγράμματος ρύθμισης για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες ή έχετε δηλώσει ανακριβή στοιχεία προκειμένου να σας χορηγηθεί η ρύθμιση.

Αν όμως χάσετε τη ρύθμιση για λόγους ανωτέρας βίας, μπορείτε εντός δύο μηνών από την απώλεια να υποβάλετε αίτηση επανένταξης με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων.

Η φορολογική διοίκηση θα αποφασίζει για την αίτησή σας μέσα σε 15 μέρες και αν δεν έχετε καμία ειδοποίηση μέσα σ’ αυτό το διάστημα, αυτό σημαίνει ότι το αίτημά σας απορρίφθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top