Εντός της εβδομάδας ανοίγει το taxisnet για τις 100 δόσεις

ΔΕΙΤΕ τι εντάσσεται και τι δεν εντάσσεται στη ρύθμιση

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιμένουν τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης των αλλαγών που έγιναν στη ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου, εντός της εβδομάδας, να ανοίξουν τη σχετική εφαρμογή στο taxisnet.

Μια οριζόντια γραμμή στην 1η Οκτωβρίου τραβάει πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ότι πρέπει να πληρωθεί μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής» αλλά μόνο στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ας δούμε αναλυτικά τι εντάσσεται και τι δεν εντάσσεται στις 100 δόσεις:

Τι ρυθμίζεται σε έως 100 δόσεις

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014. Έτσι, μπορούν να ρυθμιστεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ η οποία έληξε το Σεπτέμβριο και δεν πληρώθηκε, οι δόσεις του φόρου εισοδήματος που έληξαν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και δεν έχουν πληρωθεί και κάθε είδους φόρος που έπρεπε να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και δεν πληρώθηκε από τον φορολογούμενο. Υπολογίζεται ότι χρήση της ρύθμισης μπορούν να κάνουν περίπου 4 εκατομμύρια οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν συνολικά περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι δεν ρυθμίζεται με τις 100 δόσεις

Οπο��αδήποτε δόση φόρου λήγει ή έληξε μετά την 1η Οκτωβρίου 2014 δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, αλλά μόνο στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων (ή 24 εφόσον πρόκειται για έκτακτο φόρο όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς). ‘Ετσι δεν μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οι τέσσερις δόσεις του ΕΝΦΙΑ που απομένουν να πληρωθούν έως τον Φεβρουάριο, η δόση του ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου που έληξε και οι δόσεις που απομένουν για την εξόφληση του φετινού εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, τέλη κυκλοφορίας κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top