Κάλυψη 100% της παραγωγής της μπύρας από ελληνικό κριθάρι

Άνοιξαν 800 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα

Κάλυψη 100% της παραγωγής της μπύρας από ελληνικό κριθάρι

​Τον στόχο της, να καλύψει το σύνολο της παραγωγής της μπύρας της από Ελληνικό κριθάρι, πέτυχε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρία για να γιορτάσει το γεγονός, η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης τόνισε την σημασία της "Συμβολαιακής Γεωργίας" στην οικονομική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Για την κάλυψη του συνόλου της παραγωγής της, δηλαδή και για τις 12 μπύρες της Ζυθοποιίας, οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: Καλλιεργούνται 235 χιλιάδες στρέμματα με κριθάρι, δηλαδή έκταση δυο φορές όσο το Ηράκλειο της Κρήτης,ενώ η παραγωγή έφτασε τους 89 χιλιάδες τόνους για το 2014. Και αυτά με τον θεσμό της "Συμβολαιακής Γεωργίας".

«Αποτελεί σίγουρα ένα θετικό δείγμα για το τι μπορεί να προσφέρει ο θεσμός της "Συμβολαιακής Γεωργίας" και στα δυο μέρη, δηλαδή στους παραγωγούς αγρότες και στην βιομηχανία» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ.Καρασμάνης.

Το πρόγραμμα της "Συμβολαιακής Γεωργίας" εξασφαλίζει στον παραγωγό την αναγκαία ρευστότητα, παρέχοντάς του το πλεονέκτημα να πετυχαίνει αισθητά καλύτερες τιμές κατά την αγορά των αγροτικών εφοδίων του. Παράλληλα, ο αγρότης μπορεί να βελτιώσει τους όρους παραγωγής και πρωτίστως να έχει και καλύτερη ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος του.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top