Εκτός από θρεπτικά, τα ραδίκια είναι και τυχερά: Δες το success story του Σωτήρη!

Στον... γιο του Ήλιου το πρώτο βραβείο των start ups

Εκτός από θρεπτικά, τα ραδίκια είναι και τυχερά: Δες το success story του Σωτήρη!

​Πέντε ομάδες νέων ανθρώπων, που κατάφεραν μέσα στην οικονομική κρίση να υλοποιήσουν τα όνειρα τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, βραβεύτηκαν σήμερα σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Παναγιώτης και η ομάδα του, που "πάντρεψαν" τον Φαέθοντα, τον μυθολογικό γιο του ήλιου με τη σύγχρονη τεχνολογία και δημιούργησαν το νέο εξελιγμένο «Φαέθων», ένα σύστημα που κάνει τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα να παράγει ηλεκτρισμό, κέρδισαν 45.000 ευρώ στον διαγωνισμό Μake innovation work.

Ο Σωτήρης, που έχει την εταιρεία ονόματι... «Ραδίκι» μπορεί να μην κέρδισε το πρώτο βραβείο, κατάφερε όμως να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Μαζί με την ομάδα του καλλιεργούν χόρτα, τα αποξηραίνουν και έτσι ο ελληνικός ζοχός, η καυκαλήθρα, το ραδίκι και η αγγουρίτσα ταξιδεύουν στις παγκόσμιες αγορές.

Αυτές οι δύο start ups, μαζί με τρεις ακόμα στους τομείς του Τουρισμού, της υγείας και των μεταφορών κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την καινοτομία τους, αλλά και τη δυνατότητα τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Και οι πέντε εταιρείες θα υποστηριχτούν σε κάθε επίπεδο από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Τις επόμενες μέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 1,9 εκατ ευρώ με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top