ΔΝΤ στο STAR: Δεν έχουμε ακόμα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην Αθήνα

"ΔΕΝ μας έχει ζητηθεί από την Ελλάδα προληπτική γραμμή στήριξης"

ΔΝΤ στο STAR: Δεν έχουμε ακόμα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην Αθήνα

​Ανοιχτή αφήνει την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας, παράλληλα να πάρει κάποια σαφή θέση για τον ενδεχόμενο ρόλο που θα μπορούσε να έχει στη μετά μνημόνιο εποχή στην Ελλάδα και αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το σενάριο συνέχισης του δικού του προγράμματος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ κ.Μάρεϊ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του STAR Δημήτρη Σουλτογιάννη, τόνισε πως προϋπόθεση για την επιστροφή του Ταμείου στην Ελλάδα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Σε αυτήν την φάση βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις Ελληνικές αρχές. Οι συζητήσεις αφορούν κυρίως την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης η οποία φυσικά βασίζεται στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων αλλά αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή μας στην Αθήνα εάν δεν γίνει αυτό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με επίκεντρο όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν έτσι, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση αλλά όπως σας είπα ΔΕΝ υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» τόνισε ο κ.Μάρεϊ.

Σε ερώτηση για το αν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πριν το τέλος του έτους μαζί με την ολοκλήρωση και του Ευρωπαϊκού προγράμματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ αποκάλυψε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει από το Ταμείο προληπτική γραμμή στήριξης.

«Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τη λήξη του, αυτό αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ελληνικές αρχές. Όσον αφορά το πρόγραμμα του ταμείου ΔΕΝ μας έχει ζητηθεί από την Ελλάδα προληπτική γραμμή στήριξης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρεϊ.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Καθημερινής για τα 19 σημεία-προαπαιτούμενα για συμφωνία με την τρόικα (συμπεριλαμβανομένων Ασφαλιστικού και Ομαδικών Απολύσεων) ο κ Μάρεϊ είπε... «όλα αυτά συ��περιλαμβάνονται μέσα στην τρέχουσα αξιολόγηση και τα συζητούμε με τις Ελληνικές αρχές, αλλά επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top