Από αύριο σε ισχύ: Προσφορές όλο το χρόνο στα καταστήματα!

Για το 50% των εμπορευμάτων – Γιακουμάτος: Νέο νόμο για τις Κυριακές αν πει όχι το ΣτΕ

Από αύριο σε ισχύ: Προσφορές όλο το χρόνο στα καταστήματα!
Προσφορές όλο το χρόνο θα μπορούν να έχουν τα καταστήματα , σύμφωνα με υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα δημοσιευθεί αύριο στο ΦΕΚ.

Οι προσφορές θα αφορούν το 50% των εμπορευμάτων ενώ θα ισχύουν για όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός των τροφίμων (επομένως και για τα τμήματα των βιομηχανικών ειδών στα σουπερμάρκετ). Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν λόγο για μείωση τιμών άνω του 15%.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στη συνέντευξη Τύπου, θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές και θα ιδρυθεί ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών για τις προσφορές.

Όσον αφορά τις εκπτώσεις, θα διενεργούνται 4 φορές το χρόνο.

Την Πέμπτη στη Βουλή το ν/σ για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Την Πέμπτη θα κατατεθεί, εξάλλου, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμάτος έκανε γνωστό ότι θα φέρει σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής στα επιμελητήρια και για την εναρμόνιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο).

Η κατάργηση της οικονομικής συνδρομής των επιμελητηρίων εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί με πληρωμή κάποιων υπηρεσιών και ενδέχεται να υπάρξει υπουργική απόφαση με συγκεκριμένο κοστολόγιο για όλα τα επιμελητήρια.

«Αν πει “όχι” στις Κυριακές στο ΣτΕ, θα φέρω νέο νόμο»

Για το θέμα των Κυριακών, ο υφυπουργός δήλωσε φανατικός υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική ως προς το κυριακάτικο άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, εάν είναι αρνητική η απόφαση του ΣτΕ, θα προχωρήσει -όπως είπε- σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα με επανακαθορισμό των τουριστικών περιοχών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top