ΚΑΙ ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Την Πέμπτη ανοίγει η εφαρμογή του Taxisnet

ΚΑΙ ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φορολογούμενους μετά από τη δημοσίευση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε ΦΕΚ. Όπως προκύπτει, στη νέα ρύθμιση μπορούν τώρα να ενταχθούν και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος.

Η ρύθμιση που δημοσιεύτηκε ορίζει ρητά ότι σ’ αυτήν μπορούν να υπαχθούν χωρίς προϋποθέσεις, όλες οι οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και την 1η Οκτωβρίου 2014, είτε είναι ληξιπρόθεσμες, είτε όχι, είτε θα γίνουν ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν πληρώσει κανονικά έως τώρα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, μπορούν να αφήσουν τις επόμενες τέσσερις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τη μία του φόρου εισοδήματος, ώστε να καταστούν ληξιπρόθεσμες και να μπορέσουν να... ξεχρεώσουν σε 100 δόσεις.

Οι αιτήσεις για την υποβολή στη ρύθμιση θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet και η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη. Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την 31η Μαρτίου 2015 που είναι και η τελική προθεσμία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top