Να και κάτι ΚΑΛΟ: Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται

Ποιοι χάνουν από την εξέλιξη αυτή

Να και κάτι ΚΑΛΟ: Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται

​Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση των φόρων υπέρ τρίτων που καλούνταν να πληρώνουν πολίτες και επιχειρήσεις μέσα από λογαριασμούς και οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων.

Η τρόικα είπε και λάλησε και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν αποφασίσει ποιες μη ανταποδοτικές χρεώσεις θα καταργηθούν.

Όπως έχει γράψει και το star.gr,σε 50… παρά 1 ανέρχονται οι χρεώσεις υπέρ τρίτων του κράτους, όπως υπέδειξαν οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ ήδη έχουν καταργηθεί 12 από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν καταργηθούν οι χρεώσεις αυτές, θα πρέπει να υπολογιστούν οι συνέπειες που θα έχουν στα δημοσιονομικά, αφού μεγάλοι χαμένοι από την απόφαση αυτή θα αναδειχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά.

Συγκεκριμένα, περίπου 23 ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσά τους το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, κ.α, αναμένεται να χάσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ φόροι υπέρ τρίτων που πηγαίνουν σε άλλους φορείς, όπως υπουργεία, ΟΤΑ, κτλ, ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

Κάντε κλικ για να δείτε τις χρεώσεις υπέρ τρίτων που είναι υπό κατάργηση.

foroi-yper-tritwn.pdfforoi-yper-tritwn.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top