Ανάσα για τους απολυμένους των Sprider με ευρω-βοήθεια ύψους 7 εκ. ευρώ

θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας

Ανάσα για τους απολυμένους των Sprider με ευρω-βοήθεια ύψους 7 εκ. ευρώ
Βοήθεια ύψους 7,29 εκ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων Sprider Stores στην Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας θα πρέπει να διαθέσει η ΕΕ.

Αυτή ήταν η σύσταση της επιτροπής Προϋπολογισμών του ευρωκοινοβουλίου 13 μήνες μετά τη στιγμή που οι 761 εργαζόμενοι των Sprider Stores βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στο δρόμο.

Με δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου δεν είχε κηρυχθεί πτώχευση- οι εργαζόμενοι- ενώ ήταν επί 4 μήνες άνεργοι δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε το επίδομα του ΟΑΕΔ!

«Σαν ποσοστό μόνο το 10% έχει βρει εργασία. Τα πράγματα δυσκολεύουν οικονομικά συσσωρεύονται πιεζόμαστε πάρα πολύ» τονίζει ο Πέτρος Παπαδόπουλος, πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης.

Η εταιρία είχε φθάσει μέχρι πριν από λίγα χρόνια να αριθμεί 110 καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Πολωνία. Στις καλές εποχές απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους και πραγματοποιούσε πωλήσεις 160 εκατ. ευρώ.

Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα η Sprider από το 2009 και μετά να εμφανίζει ζημιές. Επιχειρήθηκε γενναία αναδιάρθρωση του δικτύου, ενώ η πυρκαγιά τον Φεβρουάριο του 2012 κατέστρεψε ολοσχερώς τα κεντρικά γραφεία στην Αττική και έ��σι μετά από 30 χρόνια παρουσίας, η εταιρία έβαλε στις 30 Σεπτεμβρίου λουκέτο.

«Το καλό είναι ότι με αυτό το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε κάποια επαγγελματικά σεμινάρια κατάρτισης. Περισσότερα νέα θα έχουμε αύριο γιατί θα έχουμε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο που το χειρίζεται ελπίζω κάτι να βγει» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top