Μεζονέτες, οικόπεδα και διαμερίσματα μεγάλο-οφειλετών του Δημοσίου πλειστηριάζονται

31 νέες περιπτώσεις δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Στη δημοσίευση νέων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού 31 ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, οι σχετικές περιλήψεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr).

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.

Στη λίστα των ακινήτων, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μεζονέτα στο Πευκοχωρι της Χαλκιδικής, διαμέρισμα 99,21 τ.μ. στο Δήμο Νεαπολέως Συκεών, αλλά και διαμέρισμα 3ου ορόφου 52,70 τ.μ στον Εύοσμο.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.

Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνονται υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top