ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για αγορές νεόδμητων διαμερισμάτων στην Αττική: Πτώση μέχρι και 60% στις τιμές

Δες στον πίνακα κόστη και περιοχές και διάλεξε αυτό που θες

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για αγορές νεόδμητων διαμερισμάτων στην Αττική: Πτώση μέχρι και 60% στις τιμές

​Στο σφυρί βγάζουν οι ιδιοκτήτες τα μεταχειρισμένα διαμερίσματα τους που βρίσκονται στις φτηνές συνοικίες της πρωτεύουσας, αλλά και στα ακριβά προάστια της πόλης.

Ειδι��ότερα, στις πλούσιες περιοχές της Αττικής, οι ευκαιρίες για έξυπνες και συμφέρουσες αγορές είναι μεγάλες, καθώς εκεί καταγράφονται μειώσεις μέχρι και 60%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση έπληξε κυρίως τα δύο άκρα της κτηματαγοράς, δηλαδή τα βόρεια και τα νότια προάστια, τις φτωχές περιοχές και το κέντρο της Αθήνας, όπου πωλούνται διαμερίσματα ακόμα και με 150 ευρώ το τ.μ.Αντίθετα στις μεσαίες περιοχές της πρωτεύουσας οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει μόλις κατά 20%-30% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, η περίοδος αυτή θεωρείται η καλύτερη για όσους έχουν ρευστό και θέλουν να αγοράσουν, καθώς πολλά διαμερίσματα και οικόπεδα βγαίνουν στην κυριολεξία στο… σφυρί, πράγμα που εκτιμάται ότι θα αναθερμάνει την κτηματαγορά.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:

pinakas.jpg

Την ίδια ώρα, τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι μειώσεις των τιμών από την αρχή της κρίσης μέχρι και το 2014 θα φτάσουν το 50%. Από τις 215.000 αγοραπωλησίες που είχαν γίνει το 2005, η φετινή χρονιά θα κλείσει μόλις στις 35.000, αφήνοντας χιλιάδες ιδιοκτήτες σε αγωνία και χωρίς χρήματα να ελπίζουν σε ένα θαύμα πως κάποιος θα βρεθεί με άλλο μάτι το ακίνητο τους να δει!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top