Δεν φεύγει η Task Force από την Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο Γιούνκερ

Επίθεση σε Κάμερον και Ρέντσι - Τους χαρακτήρισε ψεύτες

Δεν φεύγει η Task Force από την Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο Γιούνκερ

​«Η Task Force θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2015». Αυτό αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε επίσης πως το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Ντόνλαντ Τούσκ (τον μελλοντικό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) για να συζητήσουν το ��χέδιο των 300 δισ. ευρώ το οποίο, θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο για την Ανάπτυξη και την Απασχόλησης, Γίρκι Κατάινεν «πριν από τα Χριστούγεννα».

Επίθεση σε Κάμερον και Ρέντσι

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στην Ευρωβουλή, ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξαπέλυσε πυρά κατά των πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Βρετανίας, κατηγορώντας τους ότι ψεύδονται στους πολίτες των χωρών τους και ότι η στάση τους στις Βρυξέλλες είναι πολύ διαφορετική.

Όπως είπε ο κ.Γιούνκερ, πολύ συχνά διαπιστώνει ότι οι κκ Κάμερον και Ρέντσι μιλούν διαφορετικά στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου απ' ό,τι όταν βγαίνουν από αυτό.

«Πρέπει να πω στον φίλο μου Ματέο Ρέντσι ότι δεν είμαι ο πρόεδρος μιας συμμορίας γραφειοκρατών. Είμαι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δεν είναι μόνο ένα πολιτικό όργανο αλλά και ένας θεσμός όπως και εσείς. Καλώ, λοιπόν, όλους τους πρωθυπουργούς να σεβαστούν αυτόν τον θεσμό διότι δεν έχει λιγότερη νομιμοποίηση από άλλους θεσμούς», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Κομισιόν αποτελείται από γραφειοκράτες, ενώ ο κ. Κάμερον δεν επιθυμεί να πληρώσει η Βρετανία το μέρος που της αναλογεί στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ρέντσι ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να πηγαίνει στις Βρυξέλλες, παρακαλώντας και ότι θα πρέπει η Κομισιόν να σέβεται τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον της Ιταλίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους προϋπολογισμούς τόσο της Ιταλίας όσο και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top