Μ. Ντράγκι: Ξεκίνησε η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα με τις τιμές αγοράς

Απάντηση σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονου

Μ. Ντράγκι: Ξεκίνησε η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα με τις τιμές αγοράς

​Ότι ξεκίνησε η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς αποκάλυψε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονου.

Όπως είπε ο κ. Ντράγκι, η διαδικασία διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσια Περιουσίας, Αβραάμ Γούναρη.

Ο κ. Χρυσόγονος με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ, ρωτούσε τον κ. Ντράγκι, για ποιο λόγο φορολογούνται οι εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και όχι οι εμπορικές, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προσαρμογή των πρώτων προς τις δεύτερες. Ζητούσε μάλιστα να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης, αναφερόμενος στην παραβίαση από την τρόικα του άρθρου 17 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όσον αφορά τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα�� (ΕΚΤ) στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, θα ήθελα να σας παραπέμψω στις απαντήσεις της ΕΚΤ στο σχετικό ερωτηματολόγιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014. Όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημά σας, επισημαίνεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας», αναφέρει η απάντηση του Μάριο Ντράγκι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top