Χαρδούβελης: "Η οικονομία σταθεροποιείται, έτος ανάπτυξης το 2015"

"Ο Τσίπρας θα αναγκαστεί κι αυτός να συμφωνήσει με την Τρόικα"

Χαρδούβελης: "Η οικονομία σταθεροποιείται, έτος ανάπτυξης το 2015"

Τη βεβαιότητα πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τονίζοντας παράλληλα πως απαιτείται πολιτική σταθερότητα.

Για την επάνοδο των εκπροσώπων των δανειστών μας είπε πως έρχονται σε μερικές ημέρες, διαψεύδοντας πως υπάρχει η οποιαδήποτε κόντρα, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία και «αγαστή» συνεργασία.

Σημείωσε ότι «η σχέση με τους δανειστές θα διαρκέσει πολλά χρόνια έως ότου ξεχρεώσουμε το 75% των δανεικών», προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι η ίδια σχέση». Όπως εξήγησε «είναι άλλο η μετά το πρόγραμμα αξιολόγηση και άλλο η αξιολόγηση εντός του προγράμματος».

Για την πιθανότητα των εκλογών είπε «διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα διαλύσουμε όλα τώρα. Πρέπει να φύγει αυτή η πολιτική αβεβαιότητα τώρα και η ανάπτυξη θα έρθει από αναστροφή της τάσης των επενδύσεων.Δεν μ αρέσουν οι πρόωρες εκλογές, χαλάνε το κλίμα».

«Με μεγαλύτερη βεβαιότητα περιμένουμε την ανάπτυξη που θα φέρει μια τροχιά σταθερότητας και βιωσιμότητας. Το κράτος δεν έχει καταφέρει να πιάσει την φοροδιαφυγή και για αυτό αναγκαζόμαστε να κόβουμε από τους χαμηλόμισθους και τους μικροσυνταξιούχους» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χαρδούβελης, ενώ σχολιάζοντας την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να μη δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία που θα γίνει με τους δανειστές, σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει, ίσως και με χειρότερους όρους-, σε αυτά που συζητάμε με την τρόικα».

Σχετικά με το χρέος, επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία πριν την προεδρική εκλογή.

Για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε πως είναι ένας φόρος που υπάρχει σε όλες τις χώρες. «Στο εξωτερικό οι πολίτες σχεδιάζουν το μέλλον τους γνωρίζοντας πως θα πληρώνουν 5000 ευρώ για παράδειγμα, ενώ στην Ελλάδα ο φόρος επιβλήθηκε ενώ ο κόσμος είχε αγοράσει το ακίνητό του χωρίς να γνωρίζει από πριν το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει. Αυτό ήταν το λάθος κάτι που συμβαίνει όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά. Αν γινόταν σε μια εποχή που υπήρχε ανάπτυξη κανείς δεν θα καταλάβαινε τη διαφορά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top