Ανάσα για τις επιχειρήσεις: Μειώνονται κατά 70% τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις

Καταργούνται αναδρομικά τα πρόστιμα του εξωλογιστικού προσδιορισμού

Φόρους με κουρεμένα πρόστιμα και προσαυξήσεις κατά 70% θα μπορούν να πληρώνουν οι επιχειρήσεις, μόλις ισχύσει το σενάριο που επεξεργάζεται η ΓΓΔΕ.

Όπως αναφέρει δίνοντας ένα παράδειγμα ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Καραγρηγορίου στο STAR, μια επιχείρηση με βάση τα βιβλία της έπρεπε το 2009 να πληρώσει φόρο 12.500 ευρώ, μετά από έλεγχο -και αφού τα βιβλία της βγήκαν ανεπαρκή- ο φόρος που τελικά προσδιορίστηκε μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα σήμερα είναι 65.000 ευρώ.

«Αν εφαρμοστεί αναδρομικά μια τέτοια ευνοϊκή διάταξη θα έχει μια ελάφρυνση που θα την επιστρέψει στον αρχικό της φόρο, δηλαδή τις 12.500 ευρώ συν τις όποιες προσαυξήσεις τρέξουν μέχρι σήμερα» διευκρινίζει ο ίδιος.

Εξάλλου, μια επιχείρηση όταν ελεγχόταν με τον εξωλογιστικό προσδιορισμό φαινόταν να έχει μέχρι και τριπλάσια κέρδη χωρίς όμως να συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το σενάριο της ΓΓΔΕ, θα καταργηθούν αναδρομικά από το 2012 τα πρόστιμα που επι��λήθηκαν μέσω αυτού του έλεγχου.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top