Οι Αθηναίοι βγήκαν για ψώνια την Κυριακή, αλλά όχι και οι Θεσσαλονικείς

Τι λένε ΕΣΕΕ και ΕΣΘ

Οι Αθηναίοι βγήκαν για ψώνια την Κυριακή, αλλά όχι και οι Θεσσαλονικείς

​Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κροκίδης από την αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, χαρακτηρίζοντάς το «ένα καλό διήμερο για το λιανεμπόριο», προσθέτοντας όμως ότι οι επτά Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων είναι αρκετές.

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την ελληνική αγορά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κροκίδης, επισημαίνοντας ότι την τιμητική τους είχαν τα επώνυμα προϊόντα, λόγω των εκπτώσεων.

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε τέλος πως θέση των εμπόρων είναι ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος να αποφασίζει για τις Κυριακές που χρειάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Εντελώς αντίθετο πάντως ήταν το κλίμα που περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Π. Φιλιππίδης.

«Εμείς δεν μπορούμε σαν ΕΣΘ να διαχωρίσουμε την αγορά. Η θέση μας είναι ότι η αγορά συνολικά δεν δούλεψε. Δούλεψε ένα κομμάτι συγκεκριμένου δρόμου στην αγορά της Θεσσαλονίκης» , τόνισε.

Όπως είπε μάλιστα, ακόμα και στο συγκεκριμένο κομμάτι μόλις δύο στους δέκα καταναλωτές ήταν αυτοί που κρατούσαν σακούλες από μαγαζιά, και ότι ο μεγάλος όγκος τους πήγε στα εμπορικά κέντρα και στα πολυκαταστήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top