ΚΟΥΡΕΜΑ έως και 30% στα στεγαστικά δάνεια πρότεινε ο Ν. Δένδιας

Τι προβλέπει η νέα πρότασή του

​Κούρεμα έως και 30% και στα στεγαστικά δάνεια, αποκάλυψε ότι εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο απερχόμενος υπουργός, Ν. Δένδιας, κατά την παρουσίαση της νέας ρύθμισης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, μελετάται η αναπροσαρμογή, τουτέστιν κούρεμα των στεγαστικών δανείων, έως και 30% σε σχέση με τη μείωση της αξίας που έχουν υποστεί τα ακίνητα το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι ήδη έχουν γίνει σχετικές συνεννοήσεις με τουλάχιστον δύο μεγάλες τράπεζες, ενώ το κούρεμα θα γίνει σε στεγαστικά δάνεια, αξίας άνω των 27 δισ. ευρώ που δεν μπορούν να αποπληρώσουν οι κάτοχοί τους.

Η πρόταση του υπουργείου Α��άπτυξης προβλέπει τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα αποπληρώνεται κανονικά με τους σημερινούς όρους και το δεύτερο θα παγώνει και θα μεταφέρεται στο μέλλον, ώστε να αντιμετωπιστεί μετά από 10 με 15 χρόνια. Μάλιστα, το δεύτερο αυτό μέρος δεν θα καθίσταται υπερήμερο και δεν θα βαρύνεται από τόκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top