Ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία: Προ των πυλών η νέα ρύθμιση

Βρούτσης σε διοικητές Ταμείων: Ως τις 10 Νοεμβρίου η εγκύκλιος

Ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία: Προ των πυλών η νέα ρύθμιση
Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου θα έχει κοινοποιηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία η εγκύκλιος για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, χαρακτήρισε τη ρύθμιση «πολύ σημαντική» και τόνισε πως το υπουργείο προσδοκά σε «έσοδα για τα Ταμεία και ένα νέο ξεκίνημα για όλους, που θα βάλει τέλος σε ένα παρελθόν, για το οποίο κράτος και πολίτες είμαστε υπεύθυνοι και θα οδηγήσει σε ένα μέλλον το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι συνεπείς».
250813232601_1250.jpg
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ζήτησε από τους διοικητές των ταμείων να ανταποκριθούν στο αίτημα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) για παροχή του ψηφιακού αρχείου ώστε «να καταστεί δυνατή έως το τέλος του έτους η εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου τον ασφαλιστικό τους βίο σε πραγματικό χρόνο».

Ο υπουργός Εργασίας έκανε στη συνέχεια λόγο γι�� ένα πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν στο εξής ελλείμματα στα Ταμεία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top