ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ στοιχεία: Από φακελάκια και ιδιαίτερα τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Εκπαιδευτικοί με μισθό 1.200 ευρώ είχαν καταθέσεις ενός εκατομμυρίου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ στοιχεία: Από φακελάκια και ιδιαίτερα τα εμβάσματα στο εξωτερικό

​Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το 1,5 δισ. ευρώ που φαίνεται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, εκπαιδευτικοί με μηνιαίο μισθό έως 1.200 ευρώ πριν ακόμα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, βρέθηκαν με αποταμιεύσεις που άγγιζαν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα τα οποία έσπευσαν να μεταφέρουν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί γιατροί.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα φακελάκια θεωρούνται οι βασικές πηγές πλουτισμού μερίδας εκπαιδευτικών και γιατρών, ενώ και η συντριπτική πλειοψηφία των 5.260 υπαλλήλων που από το 2010 έως σήμερα έχουν βγάλει στο εξωτερικό περίπου 1,5 δισ. ευρώ, προέρχονται από αυτές τις δύο ειδικότητες.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πάντως, όπως έγραψε και το star.gr, κατά μέσο όρο, το ύψος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο είναι στα 280.000 ευρώ, ενώ έχουν καταγραφεί και οι περιπτώσεις περίπου 392 εργαζομένων που έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περίπου οι μισοί υπάλληλοι με εμβάσματα είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων. Οι υπόλοιποι είναι κυρίως γιατροί, αλλά και υπάλληλοι των υπουργείων Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών καθώς και δήμων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top