ΒΡΟΧΗ έπεσαν τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία

Συνεχίζονται οι έρευνες από τα κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας

ΒΡΟΧΗ έπεσαν τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία

​Βροχή έπεσαν και τον Σεπτέμβριο τα πρόστιμα από το υπουργείο Εργασίας για την αδήλωτη εργασία, αγγίζοντας τα 9,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, το τετράμηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2014 επιβλήθηκαν συνολικά 33,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά την περίοδο από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως σήμερα, τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης ανέρχονται στα 50,52 εκατ. ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο ελέγχθηκαν 3.179 επιχειρήσεις και βρέθηκαν σε σύνολο 12.933 εργαζομένων, 958 αδήλωτοι εργαζόμενοι, ποσοστό δηλαδή 7,41% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων που ελέγχθηκαν.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε επίσης ότι η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας είναι ένα συνεχές και δύσκολο εγχείρημα, παρομοιάζοντάς το με την Λερναία Ύδρα.

«Οι νέες μορφές που η ανομία παίρνει στην αγορά εργασίας, απαιτούν το οριστικό ξερίζωμα διαχρονικών νοσηρών αντιλήψεων και νοοτροπιών που υποθάλπουν την παραβατικότητα», δήλωσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top