ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ για μίζες & Siemens:Ποιους εντόπισαν οι Ελβετοί στο πελατολόγιο Έλληνα τραπεζίτη

Μια καταγγελία τ��υ Ζήγρα για τα "λαδώματα" του Τσοχατζόπουλου άνοιξε τις έρευνες

​Την εμπλοκή τεράστιων ονομάτων της ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής σε σκάνδαλο με μαύρο χρήμα, διερευνούν επισταμένα οι Ελβετικές εισαγγελικές αρχές.

Αφορμή στάθηκε ο εντοπισμός ενός έλληνα τραπεζίτη της Morgan Stanley της Ζυρίχης, που ήταν ο προσωπικός τραπεζίτης των περισσοτέρων επωνύμων Ελλήνων και το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην ιστορία με τη Siemens αλλά και τις μίζες.

Οι Ελβετοί, ερευνώντας τον Έλληνα τραπεζίτη, εντόπισαν:

-Τις προσωπικές και τηλεφωνικές επαφές του.
-Τις συναντήσεις του και την ηλεκτρονική του αλληλογραφία.
-Τους ενδιάμεσους που χρησιμοποιούνταν για το άνοιγμα των λογαριασμών.
-Τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Ελβετίας που συνεργάζονταν.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε όταν ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος λάδωνε μέχρι και τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας για να τον βοηθήσει στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών. Σύμφωνα με πόρισμα των Ελβετών, που διαθέτει το STAR, εντοπίστηκε θυρίδα στην Credit Suisse στη Ζυρίχη στην οποία τοποθετήθηκαν μέσω του Νίκου Ζήγρα από την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν 620.000 δολάρια.

Τον Φεβρουάριο του 2014 η θυρίδα ανοίχτηκε με εισαγγελική παραγγελία και όπως αναφέρει το πόρισμα: «Βρέθηκαν 580.000 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά καθώς και μια χειρόγραφη σημείωση, σύμφωνα με την οποία η κόρη της Γκουντρούν Μολντενάουερ, Αρετή Τσοχατζοπούλου, είχε αφαιρέσει από τη θυρίδα σε άγνωστο χρονικό σημείο το ποσό των 40.000 δολαρίων ΗΠΑ».

«Μετά τη συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βέρνη και τα ακλόνητα στοιχεία που προέκυψαν, μπορούμε πλέον να μηνύσουμε σε όσους έως πρότινος απειλούσαν και διαπόμπευαν, αντί για τη συγγνώμη που σπεύδουν να ζητήσουν, να ζητήσουν την επιστροφή στον Ελληνικό λαό των μιζών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς και τις θυρίδες στην Ελβετία» είπε στο Star, o συνήγορος του Ν.Ζήγρα, κ. Σ.Γκαρίπης.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελ��α της Βρέμης επιβεβαίωσε ανεπίσημα, ότι παρακολουθούσε με την συνδρομή της γερμανικής αστυνομίας για πάνω από 12 μήνες, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες γερμανών στελεχών της εταιρείας Rheinmetall που εμπλέκεται στη δικογραφία των εξοπλιστικών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top