ΤτΕ: «Καμία από τις συστημικές τράπεζες δεν παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων»

Απάντηση σε ξένα δημοσιεύματα που αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών

​Διαβεβαιώσεις ότι καμία από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν έχει ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας παρείχε με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, όπως προέκυψε και από τα αποτελέσματα των stress tests.

Απαντώντας σε ξένα δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος επανέλαβε αυτό που και η ίδια η ΕΚΤ ξεκαθάρισε την Κυριακή, ότι δηλαδή και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες πέρασαν ανέπαφες τα τεστ αντοχής και ότι τόσο η Eurobank, όσο και η Εθνική Τράπεζα δεν παρουσιάζουν καμία υστέρηση.

«Σε συνέχεια ορισμένων δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα και με τη Συγκεντρωτική Έκθεση για τη Συνολική Αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζε�� ανάγκες κεφαλαίων», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top