ΔΝΤ: «Πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ»

Θετική αποτίμηση για τα αποτελέσματα των stress tests

ΔΝΤ: «Πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ»

​Θετική ήταν η αποτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η ΕΚΤ συνολικά, εν όψει και της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της στον τομέα της εποπτείας των τραπεζών στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ στις τράπεζες της ευρωζώνης», δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις και τόνισε ότι η άσκηση της ΕΚΤ έχει χρησιμοποιήσει ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης.

«Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Ράις, προσθέτοντας ότι η άσκηση της ΕΚΤ αποτελεί σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών.

«Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα που υποστηρίζει την αποφασιστικότητά της για επανάληψη της άσκησης σε ετήσια βάση και συνεχώς βελτίωση της διαδικασίας», κατέληξε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΔΝΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top