Σήμερα στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωση

Με ένα κλικ θα δείτε όλες τις αλλαγές

Σήμερα στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωση

​Έφτασε επιτέλους η ώρα και σήμερα στο Taxisnet θα αναρτηθούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, στα οποία έχουν πλέον υπολογισθεί και οι εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία άνω του 80% και για τους ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Όπως προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι φοροαπαλλαγές ισχύουν με βάση το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα, ακόμα κι αυτά που δεν φορολογούνται, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη και η αποζημίωση απόλυσης.

Σε περίπτωση δε που το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, θα προστίθεται η διαφορά στα πραγματικά εισοδήματα.

Όσον αφορά στις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, η ΓΓΔΕ διευκρινίζει ότι:

1. Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ.
Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.
2. Επιπλέον, χορηγείται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top