Τουλάχιστον δύο ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress test!

Αύριο τα «σπουδαία» από την ΕΚΤ

Ανακοινώνονται αύριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, τουλάχιστον δύο ελληνικές τράπεζες πέρασαν πάνω από τον πήχη, γεγονός που θα είναι πολύ σημαντικό και για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Οι πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία αναφέρουν συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες και ότι οι όποιες κεφαλαιακές ανάγκες προκύψουν για τις υπόλοιπες τράπεζες (μία ή δύο) θα καλυφθούν με πρωτοβουλίες των ιδίων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Τα καλά νέα από τα τέστ αντοχής των τραπεζών διευκολύνουν και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς η Ελλάδα επιθυμεί τα κεφάλαια που περισσεύουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αποτελέσουν και μια ρεζέρβα για το μέλλον, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί κάποια έκδοση ελληνικού ομολόγου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top