«Κλειδώνει» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές:Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή

Τι προβλέπεται για τον αριθμό των δόσεων

«Κλειδώνει» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές:Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή

​Μπορεί η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες να πέρασε από σαράντα κύματα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι τελευταίες λεπτομέρειες κοντεύουν να κλειδώσουν και σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για άμεση εφαρμογή της ρύθμισης από τον Νοέμβριο, ενώ κάτω από την ομπρέλα της ρύθμισης αυτής μπορούν να τεθούν όλες οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι να έχει καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 100 δόσεις θα ισχύσουν για οφειλές έως 15.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους, ο αριθμός των δόσεων ��ιαμορφώνεται στις 72. Προβλέπεται δε και κούρεμα των προσαυξήσεων και των προστίμων που θα διαμορφωθεί ως εξής:

-100% για εφάπαξ καταβολή
-90% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις
-80% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις
-70% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 36 δόσεις
-60% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 48 δόσεις
-50% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 60 δόσεις
-30% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 72 δόσεις
-20% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 100 δόσεις

Επίσης, το ετήσιο επιτόκιο ορίζεται στο 4,56%, ενώ όσοι μπουν στη ρύθμιση θα μπορούν να καταβάλουν ως ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να απλοποιηθεί το ισχύον πλαίσιο, δεν προβλέπεται για τη νέα ρύθμιση η κατάθεση εγγυητικών επιστολών, ενώ εκτός ρύθμισης θα τεθούν όσοι δεν καλύψουν τις δύο πρώτες δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31 Ιανουαρίου 2015, ενώ όσοι παραμείνουν στην παλιά ρύθμιση, θα υπολογίζεται η αρχική οφειλή με μειωμένες προσαυξήσεις και επιπλέον μπόνους – 20%.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και η παράταση της έκτακτης εισφοράς, η οποία όμως θα είναι μειωμένη κατά 30%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top